«Παιδιόθεν καί εξ απαλών ονύχων,ού μην αλλά καί πατρόθεν καί από πάππου καί των άλλων προγόνων,την Αλβανίαν εμάθομεν να θεωρούμε επαρχία ελληνικήν...τούς δε Αλβανούς Έλληνας γνησιωτάτους καί ελληνικωτάτους»(Λουκάς Μπέλλος)
«Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870)
«Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης)
«...Οί Έλληνες είνε Αλβανοί καί οί Αλβανοί είνε Έλληνες»(Βλάσης Γαβριηλίδης,ιδρυτής καί διευθυντής της εφημερίδος «Ακρόπολις»,1883)
«Όπου υπήρχον Αλβανοί άποικοι,έμειναν καί ζώσι σήμερον άθικτοι,αμόλυντοι,αδελφοί Έλληνες πάντες,υπερήφανοι διά τούτο..»(Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλος)
«Ευγνωμοσύνης καθήκον,πολιτισμού υποχρέωσις ήτο,οί νεώτεροι Έλληνες ελευθερωθέντες τού τυρρανικού ζυγού καί ανεξάρτητον έθνος αποτελέσαντες να στρέψωσιν το βλέμμα των περί τα περί εαυτούς ομογενή φύλα καί τον εκπολιτισμόν τούτων,αν όχι την απελευθέρωσιν,μία των κυρίων ενασχολιών των να έχωσιν.Εκείνο δε, πέριξ τού οποίου πάσα μέριμνα Κυβερνητική καί ιδιωτική έπρεπε να περιστραφεί,είναι η Αλβανία,ο ιπποτικός εκείνος τόπος όστις διά των ανδρείων τέκνων του,τα μάλα συνετέλεσεν είς την απελευθέρωσιν τού τμήματος τούτου της Ελλάδος..»(Κων/νος Χ.Βάμβας)
«Επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες καί ποιμένες λαοί,παρ' οίς ανευρίσκονται Ομηρικά έθη καί ήθη καί έθιμα.Εν τη Αλβανία πολλαί σκηναί της Ιλιάδος καί της Οδυσσείας αλλά καί της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι»(ελληνική εφημερίς της Ρουμανίας «Δεκέβαλος» 1874,αρ.2 καί 7)

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ρωσική μαφία και παράκτιες εταιρείες στη Κύπρο

Ύποπτος για τον άγριο φόνο τριών Ρώσων το 2004 στην Πέγεια
Βουλευτής ο φονιάς;
Οι δολοφόνοι είχαν πολτοποιήσει τα κεφάλια των τριών θυμάτων με τσεκούρι - Το φονικό είχε αποδοθεί τότε στη ρωσική μαφία
 Με την κατηγορία της εμπλοκής του στη δολοφονία τριών Ρώσων που ζούσαν μόνιμα στην Κύπρο συνελήφθη προχθέ στην Αγία Πετρούπολη ο 52χρονος πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Μιχαήλ Γκλούσενκο.
Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές ασφαλείας, ο Γκλούσενκο φέρεται ότι οργάνωσε το Μάρτιο του 2004 τη δολοφονία του Γιούρι Ζόριν 56 χρονών, επικεφαλής έδρας στην Κρατική Ακαδημία για τη μελέτη των Πόλων, του Βιατσεσλάφ Σεφτσένκο, 51χρόνων πρώην βουλευτή της Κρατικής Δούμας και της 25χρονης μεταφράστριας Βικτόριας Τρετιακόβα. Η άγρια δολοφονία είχε αποδοθεί τότε στη ρώσικη μαφία και σε επαγγελματίες εκτελεστές συμβολαίων θανάτου. Οι τρεις Ρώσοι συνήθιζαν να έρχονται συχνά στην Κύπρο για επιχειρηματικούς σκοπούς, αφού είχαν ιδρύσει στο νησί μας υπεράκτια εταιρεία.
Τον ζητά η Κύπρος
Οι διωκτικές Αρχές της Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Interpol θα ζητήσουν να εκδοθεί στην Κύπρο ο συλληφθείς. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για συμμετοχή του στον φόνο των τριών Ρώσων πολιτών το 2004 στην Πέγεια, τότε θα πρέπει να δικαστεί και στην Κύπρο, δήλωσε στον «Π» εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
Με τσεκούρι
Όπως είχε αναφερθεί τότε, τα χέρια και τα πόδια και των τριών δολοφονηθέντων ήταν δεμένα με κολλητική ταινία, ενώ τα άψυχα σώματά τους ήταν τυλιγμένα με νάιλον σακούλες. Τα πτώματα εντοπίστηκαν στο μπάνιο πολυτελούς έπαυλης στην Πέγεια και σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα ήταν γυμνή και οι δύο άντρες ημίγυμνοι. Από τις αστυνομικές εξετάσεις που έγιναν στο χώρο είχε διαπιστωθεί ότι τα τρία θύματα δέχθηκαν πολλαπλά κτυπήματα στα κεφάλια τους από τσεκούρι σε σημείο που πολτοποιήθηκαν. Οι δράστες κτυπούσαν τα κεφάλια των θυμάτων και με τις δύο πλευρές του τσεκουριού.

Ο εγκέφαλος
Ο πρώην βουλευτής του υπερεθνικιστικού Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος με ηγέτη τον Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ζούσε από το 2007 εκτός Ρωσίας. Συνελήφθη όταν παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αγίας Πετρούπολης για να παραλάβει το ανανεωμένο ρωσικό διαβατήριό του και οι Αρχές ανακοίνωσαν αρχικώς ότι κατηγορείται για εκβιασμό. Ο συλληφθείς ήταν βουλευτής την περίοδο 1995-99 και παλαιότερα ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης Βετεράνων Πυγμαχίας στην πόλη του, ενώ την ίδια περίοδο είχε εκλεγεί στην Κάτω ρωσική Βουλή και ο δολοφονηθείς Σεφτσένκο, εναντίον του οποίου είχε οργανωθεί και στο παρελθόν δολοφονική απόπειρα. Ο 55χρονος Ζόριν όταν δολοφονήθηκε, εκτός από την επιστημονική του δραστηριότητα, ήταν και γνωστός επιχειρηματίας της Αγίας Πετρούπολης. Όπως μετέδωσε από τη Μόσχα ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ, Θανάσης Αυγερινός, ανεπισήμως και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Γκλούσενκο φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία της Γκαλίνας Σταραβόιτοβα, μιας από τις πιο γνωστές βουλευτίνες και αγωνίστριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ
Κωδικός άρθρου: 878586
ΠΟΛΙΤΗΣ - 18/06/2009, Σελίδα: 49

ΠΟΛΙΤΗΣ ONLINE

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Η Αρβανιτιά στο Μοριά

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες
http://openarchives.gr/view/412853

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας
http://invenio.lib.auth.gr/record/1887

ΜΠΕΣΑ

ΜΠΕΣΑ
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «ΜΠΕΣΑ»

Άρβανον

Άρβανον
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «Άρβανον»

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας
Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας Βόρειας-Δυτικής Αττικής(1992)

Arbërës-Arbanas

Μπεκτασήδες

Μπεκτασήδες
Βλέπε γιά Αλήπασα-Ρήγα Φεραίο

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
«Αρβανίτες καί Αλβανοί Μετανάστες:Διαπραγμάτευση της Συλλογικής Ταυτότητας σε μιά αγροτική κοινότητα τού Νομού Αργολίδας» της Αγγελικής Αθανασοπούλου.

Ήπειρος-Ιλλυρίς

Arnaoutes

Arnauten-Albanesen-Skipetaren-Arbanitai

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
Ιωάννης Μπαλάσκας:Ομοσπονδία Ελλάδας-Αλβανίας,σλαυική επιβουλή είς βάρος τού Ελληνισμού

Σούλι καί Σουλιώτες

Η ζωή των Αρβανιτών

Αρβανίτικο Μοιρολόϊ

Οί Αρβανίτες της Αττικής

Η συμβολή των Αρβανιτών

Μήτρος-Τρούκης

Αρβανίτικα θέματα

Arbanasi

Γάμος καί Γαμήλια Σύμβολα

Τhe Highland Lute

Τhe Highland Lute
The Albanian national epic

Αρβανίτες καί Έλληνες

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
Grec et Arnaute Ethnographique des peuples de la Russie 1862 (Pauli Gustav Theodore Hristianovich) , http://skif-tag.livejournal.com/682663.html , http://fotki.yandex.ru/users/humus777/album/284616 , http://old.rgo.ru/2011/01/drugogo-roda-lyudi-arnauty/

«Η εικόνα της Αλβανίας καί των Αλβανών στην Ελλάδα τού 19ου αιώνα» τού Ν.Γκίκα

Η μάχη στη Σελλασία

Η μάχη στη Σελλασία
Funerary mask with helmet Gold funerary mask with bronze 'Illyrian' helmet from the cemetery of Sindos, circa 520 BC, Thessaloniki, Archaeological Museum,http://www.macedonian-heritage.gr/HellenicMacedonia/en/img_B1217a.html

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
Κορυτσά,Πελασγοί καί Ιλλυριοί,Γκέγκες καί Δωριείς,Μακεδονία καί Ιλλυρο-Πελασγοί, Πελασγικές Θεότητες κτλπ.

Αλβανοί,αποσπάσματα από «Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους»

Έλληνες καί Αλβανοί της Κάτω Ιταλίας

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΡΒΑΝΟΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Αρβανίτες μουσουλμάνοι

Θεσσαλονίκη-Salonika

Албанец. 1829

The Spartan touch:albanian women who help their fighting men

Albanian Guard

Albanian Duel

Albania

Gegëria

Gegëria

Royal Albanian Gendarmerie

Αυλώνας-Vlorë(Λιαπουριά-Labëria)

Albanian wedding rejoicings

Gegëria

An old Albanian warrior(Greece)

Albanians firing at Turks in Istib

Albanians firing at Turks in Istib
Mάλλον θα εννοεί το γνωστό Ιστίμπεη.Albanians firing at Turks in Istib, in the Balkans. Illustration from French newspaper Le Petit Parisien. April 28, 1901

King Zog of Albania

King Zog of Albania
http://www.ebay.com/itm/King-Zog-of-Albania-w-sisters-in-traditional-native-costomes-1938-vintage-photo-/121387128131?pt=Art_Photo_Images&hash=item1c433c9543 , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9784.html

grecian and albanian costumes

The New King and Queen of Albania

Pogradec

A Prayer for Revenge

Albanians

A Rebel Chief from Albania

A Rebel Chief from Albania
THE SUN(1906)

Albanese mercenaries in a coffeeshop

Albanese mercenaries in a coffeeshop
A painting by Albert Franke

Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)

Alessio-Lezhë (Gegëria)

Albanians at the tomb of Scanderbeg(Lezhë)

Tosks with Ghegs

Tosks with Ghegs
Oldest and Quaintest of Balkan Peoples By M. Edith Durham

Albania

Albania
1939

A Game of Chess(Gegëria)

A Game of Chess(Gegëria)
ALBERT JOSEPH FRANKE (German,1860-1924) , https://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=38058&size=large , http://www.liveauctioneers.com/item/11365716_attributed-to-albert-joseph-franke-german-1860 , http://www.masterart.com/Albert-Joseph-Franke-1860-1924-Board-Players-PortalDefault.aspx?tabid=53&dealerID=279&objectID=601523

Albanians

Albanians
The photo collection of Paul Siebertz,Albania in 1909

Albanier

Albanier
1815,Fremde Länder und Völker,Wilmsen, Friedrich Philipp.

Albanians-Gegëria

Study of Three Albanian Arnavuts and a Woman in Albanian Costume

En Albanie

Albania,The Love-Letter

Southern Albania

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)
Edward Lear. http://oasis.lib.harvard.edu/oasis/deliver/~hou01475

Greek highland troops

Greece

Greece
Peoples Of All Nations Hammerton, J.A. Published by Educational Book Co., London, 1920 , http://www.abebooks.com/Peoples-Nations-Hammerton-J.A-Educational-Book/954598915/bd

Modern Greek Peasants

Greek funeral at Levadeia (Attica)

Greek funeral at Levadeia (Attica)
1894

Έλληνες ποιμένες-Greek sheperds

Chicago(1949)

Albanians(Australia)